Tyrkiet, Antalya 2015
Indkvarteret mellem Side og Antalya
På et hotel placeret stort set uden for ingenting, men alligevel direkte ned til havet, og i en afstand til både Side og Antalya, hvor en bus med lethed løser den opgave. Netop bus er en nem ting her i Tyrkiet. Chaiufførerne ved godt at vi turister lige skal have en hjælpende hånd, så når vi når frem er de flinke til at hjælpe os videre. De større busser hopper man ind bagerst og betaler når man stiger ud. De mindre busser betales ved påstigning. Her sender man bare penge op til chaufføren, og står man bagerst hjælper de andre passagerer med det, og selv byttepenge kommer pænt retur. En ting. LAd være at stille dig forrest i bussen, med mindre du kan tyrkisk, da du så pludselig vil blive mellemanden....
Handel
Gjorde vi ikke så meget i. Hotellet havde det vi havde brug for, og det med tuskhandel er ikke rigtigt os.

Wow Travel GmbH
ADVARSEL - Hold jer fra dette selskab. Denne tur gik rimeligt, men turen i efteråret blev en katastrofe. Det viste sig, at servicen ikke alene er lav, men direkte fraværende når problemer opstår. Problemer som de selv skaber, da de åbenbart blot flytter gæsterne rundt selv to dage forud for afgang, uden yderligere vejledning. OG at tro der er forbindelse til selskabet når frustrationerne stiger kan godt glemmes.
Læs selv under 2015 Tyrkiet efterår

Tilbudet blev fundet via Sweetdeal. En noget anderledes måde at købe ferie på til familien, men det så ud til at virke og var billigt.
Selskabet så vi ikke meget til. Vi blev pænt hentet af en engelsk talende guide i lufthavnen, og fragtet til hotellet.
Guiden var der dagen efter, ellers så vi ham meget kort ved hjemrejsen. Der var ikke som ved andre selskaber en vejledning på vej til lufthavnen eller hjælp i start af lufthavn. Vi var på egen hånd. Ikke at det gjorde os noget, for så vanskelig er det altså heller ikke at finde rundt i en fremmed lufthavn.
De ture Wow tilbød var der således kun et skud i bøssen for at beslutte sig til. Dagen efter ankomst.

Flyselskab, Coredon Airlines
Service ok, sæder med extra benplads som sædvanlig til ekstra pris, og det var ikke muligt med forbestilling på sæder ved nødudgangene. De skulle købes om bord.
Af mad blev der blev alene solgt burgere i flyet, og der var forud ikke mulighed for at bestille mad.
Der var til gengæld ikke de sædvanlige salgsture med både det ene og andet.

Guider
Tyrkiske og engelsktalene. Sådan da.
Begge høflige og serviceminded. Den ene dog nemmere at forstå end den anden, men sådan er det jo.
Det sædvanlige velkomstmøde var dog lidt af en underlig oplevelse. Det virkede som en plade hvor nålen hoppede retur ind imellem og guiden begyndte forfra. OG hold da op for en tid med mange ord om meget lidt. Samtidig fik guiden det til at lyde som om det nærmest var livsfarligt at spise udenfor hotellet, gennem vigtigheden i deres planlagte ture, og udvalgte spisesteder. Det var lidt for meget. Løsningen på al ondskab var dog blot at vi skulle "Upgrade", så var alt gratis og alle problemer var væk.....
Ikke for det, men det anbefales virkelig at opgradere, da der ikke er et spisested i miles omkreds, og tyrkerne lægger ikke fingrene imellem i deres priser. Specielt ikke når de ser en turist, der kun har en løsning.

På tur med bus
INTET problem absolut, og er en anbefalesesværdig måde at komme rundt på i Tyrkiet på egen hånd.
Første tur gik til Side, og her en kort beskrivelse af hvordan en bustur kan forekomme.
Er der lidt tvivl om hvordan det fungerer, så spørg i receptionen på hotellet.
Ved valgte hotel er der et bus-stop 1-200m vest for hotellet, og her kravler man ind bagfra, og betaler ved ankomst. Det kan godt virke lidt underlig de første gange, men det virker. I dette tilfælde var målet et endestop på busstationen i Manavgat. Ret simpelt.
På busstationen havde vi allerede på vej ud af bussen fået et fingerpeg af chaufføren, hvor bussen til Side holdt, og hjælpen var stor fra andre chauffører, så ingen problem i det.
Herfra gik det til Side, igen med endestop på en busstation, og herfra var det ikke så vanskelig at finde ned til Side by. Skulle sidste del af turen til Side by volde problem kører der en bus direkte ned til byen for 50 eurocent.
Hjemturen, blot modsat. Først bussen til Manavgat, og så retning Antalya, hvor chaufføren lige fik at vide hvor vi skulle af.
Skulle du misse et stop, beder du bare om at komme af. Bussen holder hvor du vil. OGSÅ 10m EFTER et busstop.

Antalya
Her bliver det for meget turisme, og man kan godt blive i tvivl om det er Antalya eller Aalborg man er landet i.
De handlende henvender sig på dansk til os uden vi overhovedet har åbnet munden, og skiltningen står med tilbud på flydende dansk.
Set igennem den danske kultur, der møder en, er der da et par oplevelser i byen, der er værd at se på.
Borgen, som fylder hele halvøen ud for Antalya, er et besøg værd, men lad være at tage turen til fods med mindre der er et rimeligt forhold til at gå. Der er langt op.
I Tyrkiet ses nybyggeri blandet ind mellem ruiner af stor historisk værdi, og gamle ruiner har måttet lide en fjernelse for at give plads til nybyggeri. Enkelte steder er der brudt hul i de gamle mure, således nybyggeri er bygget svævende ud over muren.
En tur med de mange skibe er også værd at tage med. At se halvøen fra søen er en oplevelse, der giver helhedsinstrykket, af hvad det engang var.
Handel er billig og tyrkisk. Se dig godt for, da godt og skidt handles mellem hinanden, og en tingel om prisen skal til de fleste steder, selv om der er ved at opstå butikker med faste priser.

Side
En by med klart præg af at romerne har været her, og efterladenskaberne ligger i puslespil flere steder, hvor tyrkerne forsøger at genopbygge romerriget.
Selv om det er arkæologi i største betydning, har tyrekren historisk ikke haft samme tilgang til dette, som der mødes mange andre steder. Ruiner er brugt til cafeer, og moderne byggeri er bygget sammen med ruiner.
Side er et virvar af butikker og spisesteder, der byder sig til over for turisterne. Venlige men kan være ret anmasende.
Side er et besøg værd. Det uanset om det er for arkæologiske oplevelser eller handel.

Hotellet, Meryan med tilkøbt All Inclusive
Et hotel der kan anbefales, selv om det ligger, på hvad en dansker vil kalde på Bøhlandet. Det er palceret lige midt mellem Antalya og Side, som begge nås med bus på 45 minutter.
På hotellet var det ikke drikkepenge, der satte servicestandarden. En standard der bestemt var i orden med både renlighed og service.
Hjemmefra kunne vi ikke købe med All Inclusive, med det kunne vi så ved ankomst med valgte rejseselskab. Det kan klart anbefales at opgradere, da det ellers kun er morgenmad, der er med i prisen. Tænken på dagens drikkevarer, og det at finde et sted at spise til aften, burde afgøre den sag.
Maden var prima, og der var flere nye retter hver dag. Alt flot pyntet, og da der skulle serveres tun, blev den store tun hængt op, og skåret direkte til grill. Det var den gennemgående stil.
Kagebordet til både middag og aften fejlede kun en ting. Der var simpelthen mere end maven kunne kapere i øjnenes grådighed.
Der imod er sengene noget øv, og alt for hårde at ligge i, men det skal ikke ødelægge totaloplevelsen.
LAD VÆRE MED at hoppe på den med levering af kufferter til værelset, hvis du ankommer midt nat. DER går hurtigt ½-1 time inden du ser kufferterne, og på det tidspunkt vil det virke utroligt generende.

Hotel-bar
Ude som inde en flot service, selv om lobby baren nok til tider var lidt underbemandet.
Der var hvad man kunne begære.

Hotel-morgenmad
Vi må jo konstatere, at det der med bacon til morgenmad ligger lidt tungt i de muslimske lande.
MEN der ud over manglede der ikke noget, og der var både frisk brød, æggevarianter, pandekager og både lune og kolde valg.
Det ville være overdrevet kræsenhed ikke at kunne finde noget, hvor selv allergiske og veganere ikke kan gå sulten fra borde.

Hotel-frokost
Vi spiser altid let til middag. DET var svært med det kagebord.
Igen overdådigt udvalg til selv kræsne ganer.

Hotel-middag
Der var flere lune retter lige fra de gennemgående til dagens nye retter.
Flot udvalg med rigelig salatbord til. OG så lige kagebordet til dessert.

Tripadvisor anmeldelser
Anmeldelser er der på skrivende stund ikke mange af, men der er alligevel et min. under middel.
At klantre hotellet under middel er meget useriøst og en dum måde lige at skulle straffe hotellet på, og siger mere om anmelder end hotel.
Tommy Sørensen - Sønderbyen 4 - 9510 Arden -