Grækenland, Rhodos 2016
Rhodos
Først i april, og lige forud for sæsonen. Der er rimeligt ro overalt, og ikke overvældende mange turister. Vi kan gå i fred og nusse med varerne, uden at blive overfaldet af sælgere.
Der er lidt af hvert at se på, lige fra den fredelige badeferie, til ture øen rundt og syn på gamle bygninger/ruiner.
Det er vores første tur i Grækenland, da vi normalt har valgt de arabiske lande. Det blev en tur, der godt kan gentages, og med All inclusive er det også til at håndtere på et ordentligt feriebudget. Ellers ses spisesteder med priser på retter omkring 10 euro og hertil drikkevarer. Det kan da betales, men igen er vi vant til andre priser, hvor vi normalt ferierer.
Vi boede i Rhodos by, og kunne herfra se til Tyrkiet, som ligger i en afstand på 20 km.
Bravo Tour
Valgt igen. God service lige fra køb af billet til vi står i lufthavnen på vej hjem.
Som sædvanlig vil vi ikke anbefale deres ture. Denne gang 26 euro for en byrundtur, som på nær et besøg er til steder der ligger i gå-afstand fra hotellet. Vi gik selv, og tog bus til en fjernere by. Mere længere nede. Desuden er der gode muligheder for lokal køb af ture.

Flyselskab, Primerair
Sørme om ikke de serverede kaffe GRATIS. Det går da fremad.
Flysæderne er som sædvanligt hårde og smalle. Et fly er og bliver en dårlig bus.
Pris på sæde med ekstra benplads er muligt, men pænt oppe at ringe.

Guider
Danske og unge som sædvanlig.
Hjælpsomme og tjenestvillige, og kommer dagligt på hotellet, og går en tur rundt og hilser på deres gæster. En ret god måde at have føling med hvad der sker.

På tur
Vi valgte som sagt selv at planlægge, og det meste var jo i gå afstand fra hotellet.

Den gamle by i Rhohos by
En oplevelse eller flere værd. lagde i en gåafstand på 20 min. til hotellet, så vi gik derned flere gange. Dels for at se på den gamle by, og dels for at handle.
Andre gæster klagede over at de handlende var meget nærgående, men det var ikke vores oplevelse. Selv når vi stoppede op og roede med varerne, gik ind i butikkerne, følte vi en normal frihed til at se på varerne uden at blive "overfaldet".

Atendos
En gammel olympisk stadion, hvor vi valgte at gå ud. Det var en afstand på ca. en times gang, og både turen der ud, samt det vi så var da en spadseretur værd. Ikke meget, men så fik vi også det med.

Bustur i åben dobbeltdækker
Anbefales at tage en af de færste dage, da den kommer pænt omkring de seværdigheder der er i byen. Der købes en dagsbillet, og det er muligt at stå af og på hen over dagen, hvorfor den også kan bruges som rundtur til de seværdigheder der er i byen. Der står A-skilte rundt i byen, hvorpå der kan ses hvilke ruter og hvad den kommer forbi, så det er muligt at planlægge en dagstur. Pris. 12 euro pr. person. (Bravotur tager 24 euro).

Lindos
En by ca. nede midt på øens østkyst. Vi valgte at tage bussen der ned. en tur til 5 euro (hver vej), og en tid på ca. 5 kvarter. En lokalbus, der kom ind om flere småbyer, så der var også oplevelser på vej til og fra Lindos.
Lindos kaldes også den hvide by, da alle huse er hvidmalede og ligger for foden af bjerget, på hvis top der ligger en gammel borg. Der er et godt stykke op til borgen, og eneste transport der op var de såkaldte Lindos taxier...Æselryg. Vi valgte turen fra, og snagede i stedet rundt i de små gader med flere boder og var desuden en tur på stranden. Her skulle vi have haft vores badetøj med, da stranden så ret indbydende ud, og lagde som en lille bugt, hvor vandet var pænt over øvrig vandtemperatur i havet.


Hotellet, Mitsis Grand hotel

En anbefaling værdig med plus og minus. Værelserne er fine, hotellet pænt og velholdt, og buffeten skifter daglig i et ugeprogram.
Overalt mødte personalet os med smil og venlighed, som bestemt skal roses.
Minus er prisen for massage til 50 euro for en halv time og værst er Internet, som bestemt ikke er et feriehotel værdig. OG det endda et hotel der bryster sig med FEM stjerne på facaden!
Round about
Der var to pool områder, en hovedrestaurant og fire smårestauranter med mad stort set fra 7-24.
Om aftenen var der hyret en sanger og noget baggrundsstøj, der sikrede at vi i hvert fald ikke var i barområdet inde ved receptionen. Det trak nogle til, og andre fra. Men der var masser af andre muligheder, så det gjorde ikke os noget.
Facaden var holdt. Sådan da, men bagsiden hvor turistenre formodes ikke at se/komme lignede flere steder noget der var ved at falde sammen. Der kan anbefales vedligehold, i stedet for reparation. Igen noget vi kun kunne smile af, da det jo ikke gav betydning for det vi mødte.
Personalet
Smil og venlighed overalt, og blot for at nævne et par eksempler:
I hovedrestauranten blev vi mødt af to smilende unge piger, der førte os til ledig bord.
Vi sad tæt på buffeten, hvor der fra tidlig morgen til sent aften stod en kvinde storsmilende til alle og høvlede alt lige fra æg, grønsager og kød over stegepladen, og kærede omkring alle der ville have noget.
I smårestauranten med bøffer blev vi mødt at en utroligt smilende kvinde der altid glad og fro serverede.
Den tilgang er bestemt et flot løft af hotelstandarden, der giver lyst til at vende tilbage.
Maden
Hovedrestauranten serverede alt i æg med mere til morgenmad, og aftenmaden kørere efter et ugeprogram, der hver dag byder på noget nyt. Middag fik vi mest ude i smårestauranterne ved poolen.
Ved poolen var der fire mindre restauranter med hver sit tema:
Pandekager med is og kød. Is ok, men kød i en dessert pandekage slog ikke rigtigt an til vores ganer. Desuden masser af is i flere varianter ad libitum.
Mexikansk i krydrede form blev aldrig rigtig os, men den var velbesøgt af andre.
Burgere i flere varianter blev besøgt flere gange, og især BBQ modellen med bacon og ost slog pænt an.
Græsk med svin, kylling og lam på grill var bestemt favoritten, hvor stegt lam faldt godt ud.
Samlet kan der ikke siges at maden blev ensartet. Der er en flot variation og flere muligheder der bestemt giver et godt og varieret bord, der let spolerer enhver appetit.
Værelset
Aldeles udmærkede med altan og adskilte dobbeltsenge og daglig rengøring, samt skift af håndklæder. Pæn stand, men noget af ældre stil. Især dørpartiet til værelserne gav plads til et smil. Det mindede mere om en skabslåge fra trediverne.
Internettet.
Bestemt ikke et feriehotel værdigt, og et område hotellet bestemt skal have forbedret. Forbindelsen minder om halvfemserne og man bliver konstant smidt af. Billeder sætter sig på tværs og video er da helt udelukket.
At hotellet samtidig mener det er værd at betale 10 euro pr. dag og 50 for en uge, for adgang til andre områder end receptionsområdet er ren ågerpriser. Til den pris har jeg super Internet hjemme i to måneder.
Massage
Plejer normalt at være et islæt på vores ferier, men til 50 euro for en halv time er vi over hvad vi skal betale en massør i Danmark. Det er simpelthen no-go.

Tripadvisor anmeldelser
Anmeldelser skal læses med et gram salt, og normalt ville jeg sige at de ofte ligger i mængden af drikkepenge, men det er bestemt ikke vores oplevelse her.Tommy Sørensen - Sønderbyen 4 - 9510 Arden -