Egypten, Hurghada 2015
Hurgada
Egypten er fuld af historie og en oplevelse værdigt. Der er simpelthen så meget kultur at det skal ses for at forstå det, men det meste er i Nil området, og en tur til Luxor er en stor oplevelse på trods af afstanden. Vi har været i Luxor på en tidligere tur til Egypten, så vi valgte den fra denne gang.
Handel
Egypterne er venlige og behagelige mennesker at færdes imellem, men de er nogle kræmmere, og overalt handles der med ukendte kort.
På markedet er en pris typisk tre gange så høj, som den burde være, Så det tager tid at få prisen ned, og er svært at finde niveauet. Da gadehandlerne har samme priser og varer er det ingen skade til at være gået for lavt. Det er bare et nyt udgangspunkt til den næste.
Smiler den handlende når du går, og endnu værre, giver gaver, har han tørret dig. Skælder han har du gjort en god handel. Og husk han handler jo ikke hvis ikke han tjener på det.
Et godt råd. Spørg altid om prisen, før du så meget som rører varen, og antag ALDRIG at noget er gratis. ALT koster. Også at fotografere kamelrytteren.
Fixed Price butikker er ved at dukke op, og her er der ingen pristusk. Til gengæld er de lavere end du kan handle dem ned til på gaden. Et eksempel er prisen på parfume under byturen, som kostede LE 200,- for 50g. Det kunne fås i fixed price butikken til LE 137,50, og duftolier til det halve.

Spies
Anden gang vi er af sted med dem. De giver en god service.

Flyselskab, Jettime
Service er vel som den er i et fly, men overvejede om den tredje stjerne skulle med.
Årsag til den både og, er flysæderne. Ikke alene er de hårde som et brædt, men de er også så smalle at tre voksne ikke kan sidde tilbagelænnet på samme tid.
Pris på sæde med ekstra benplads er pænt over hvad andre tager for samme tjeneste, så det blev valgt fra denne gang.

Guider
Dansk/svensk, og unge som sædvanlig.
Hjælpsomme og tjenestvillige.
De kan deres historie og forstår at sælge varen.
Modsat tidligere var der ingen guider med ud til hotellet, og her blev vi modtaget af engelsk talende hjælp. Ingen problem for os, men vær opmærksom på det.

Bytur
Eneste tur vi tog på, og som bør tages med, og så var den GRATIS. DET er aldrig oplevet før, så forventningerne var ikke store, men turen var faktisk rigtigt givende.
Som sædvanlig var der en del salg undervejs. Vi tog historien om produkterne som parfume, papyrus og marked som en oplevelse. Papyrys til kr. 1200,- for et maskintryk er hvad jeg betegner som ren åger, og sådan var de priser vi blev mødt med.
Men men der var også indlaget pause med vandpibe og lidt drikke uden beregning og en tur i en moske. Den største i Hurgada, og så måtte vi både se og tage billeder. Ganske oplevelsesrigt, og det så ud til kvinderne overlevede turen i den særk det måtte trækker over sig.

Hotellet, Red Sea Hotells - Grand Resort
Service og rammer trækker bestemt op, men oplevelsen med jævne måltider trækker på plads igen.
Som en overraskelse tilbyder hotellen rundvisning hver dag til dem der måtte ønske det. En rigtig flot gestus og stor hjælp til hurtigt at finde rundt.
Sengene var en klar positv overraskelse i let blød form med rigtige dyner.
Tjenerne er ikke så anmasende efter drikkepenge, som vi specielt oplevede i Sharm El Sheik.
Hotellet er delt over to gårdmiljøer med en ordentlig pool midt i, og ved ankomst fik vi et flot farvebillede over hotellet med faciliteter anmærket.


Hotel-morgenmad
Der er æg i alle varianter og drikkelig kaffe, men bacon kan du som sædvanlig godt glemme i disse arabiske omgivelser.
Ellers lidt en mager omgang, men der var da til et morgenmåltid i passende mængde og form.

Hotel-frokost
Med lyst til let middag gik det fint med lidt variation.

Hotel-middag
Lidt ensformig, men alligevel et pænt udvalg med kylling, kalkun, oksekød og fisk. Ikke noget der sagde vow, men i almindelig hverdagsstil.


Tripadvisor anmeldelser
Anmeldelser skal læses med et gram salt, og med vores oplevelser i bagagen kunne mængden af drikkepenge muligvis give forskellen fra den fantastiske oplevelse til den middelmådige.
At klantre hotellet under middel er også her useriøst.




Tommy Sørensen - Sønderbyen 4 - 9510 Arden -