Egypten, Sharm el Sheikh 2012
Sharm el Sheikh
Egypten er fuld af historie og en oplevelse værdigt. Der er simpelthen så meget kultur at det skal ses for at forstå det, men det meste er i Nil området, hvilket er for langt væk fra en ferie i Sharm el Sheikh. Skal kongernes dal, eller pyramider opleves, så er det området Cairo, Hurgada eller Luxor, der skal vælges. I Sharm el Sheikh, er det mere dase, dykning og snorkling der ligger for, hvilket i sig selv er en stor oplevelse med Røde havet som base.
Egypterne er venlige og behagelige mennesker at færdes imellem, men de er nogle kræmmere, og overalt handles der med ukendte kort.
På markedet er en pris typisk dobbelt så høj, som den burde være, hvorfor enhver turist bør starte med at byde 80% under hvad den handlende forlanger, og så lande omkring halvdelen. Smiler den handlende når du går, og endnu værre, giver gaver, har han tørret dig, skælder han har du gjort en god handel. Og husk han handler jo ikke hvis ikke han tjener på det.
Et godt råd. Spørg altid om prisen, før du så meget som rører varen, og antag ALDRIG at noget er gratis. ALT koster. Også at fotografere kamelrytteren.
OG Sharm el Sheikh ER turistområde, hvilket er klart synligt på priserne.
Spies
Første gang vi er af sted med dem, da prisen typisk har været i overkanten af andre for et enligt par. Men denne gang havde de tilbuddet.
Flyselskab, Thomas Cook
Service i top og der blev budt ekstra flere gange.
Tilbud der matcher danske priser med forskel der er til at få øje på.
Flymad og speciel sæde koster dog, og der var de sædvanlige salgsture, men i en pæn tone.

Guider
Danske, og unge som sædvanlig.
Hjælpsomme og tjenestvillige.
Det kniber dog med dybde viden om historie mm. Og der bruges ofte fejlagtige oversættelser som "dam" om dæmning, pæle om de muslimske søjler og at Sharm El Sheikh var opdaget og ikke grundlagt af beduiner.
Der savnes også en indledende forklaring til at finde rundt på hotellet. Det tog os et par dage inden vi var du's med det.

Bytur
Eneste tur vi tog på, og som bør tages med.
Udmærket kort tur med den sædvanlige butik med special price, uden mulighed for at prutte.
Omkring en fantastisk flot kirke, og en moske, set udefra, en cafe på kanten og to markedspladser. Tror vi kom omkring det væsentligste der er her på egnen.
Der var rig mulighed for at handle, eller vende tilbage på egen hånd og gå mere i dybden, når nu vi ved hvor hvad er.

Hotellet, Sharm Plaza resort med All Inclusive
Hotellet selv har 5 stjerner på facaden, og Spies vurderer til 4 stjerner.
Et hotel med blandede oplevelser.
Der er alt for mange listige faldgrupper med at tingene pludselig koster, når vi troede det var All Inclusive.
Tjenerne opleves flere steder som aldeles træge, hvis ikke du smider om dig med pengene, og det kan opleves at der skal bestilles flere gange inden varen kommer. Hvis du der imod er generøs med drikkepenge vil du opleve at alle står på stilke for dig.
Der er mange trapper mellem strand og reception, hvilket gangbesværede skal være opmærksom på. Ellers er det behagelig motion.
Vi fik en oversigts tegning over hotellet, som var en dårlig mørk S/H kopi med sorte streger ned over. Total ulæselig, og ikke hvad der forventes på et 5 stjernet hotel.
Der er fri wifi internet i lobbyen, men det kører som vinden blæser til, og når alle trækker sig ind ved mørkets frembrud er det næsten umuligt at få forbindelse.
Vi havde bestilt delux værelse, og forventede lidt ekstra, men fik hvad der burde betegnes som standard værelse uden sol på terrassen på noget tidspunkt. Sengene var fortrinlige.
Selve hotelområdet virker betagende med de mange restauranter og små naturlige gård arealer. En strand som dog kræver anvendelse af den anlagte badebro, men ellers lige ud over koralrevene, som er ideel til snorkling, men ikke børn der ikke kan bade. Husk snorklen. Det er bestemt nogle timer værd.
Hotellet veksler IKKE danske sedler, og kort automaterne tager IKKE Visa.
Vi oplevede stort besvær for at få vekslet, og da det til sidst lykkedes i receptionen med henvisning til at vi ikke havde til drikkepenge viste det sig umuligt at få vekslet lavere end til 20 pund sedler.

Hotel-bar
Tjenerne er for overivrige i at få dig til at betale 40-60 kroner for drinks, og de opleves som særdeles træge når der fastholdes valg på drinks der er med i All Inclusive. Vi oplevede flere gange at måtte bestille 3-4 gange før servering, på trods af at tjenerne havde god tid.

Hotel-morgenmad
Der er æg i alle varianter og drikkelig kaffe, men bacon kan du godt opgive.
Min hustru mødte lige den egyptiske listighed, da hun fandt et glas friskpresset juice. Selv opdagede jeg tilfældigt skiltet som ikke just lyste op, og prisen var skrevet på uden mellemrum til varens navn, således de fleste i deres morgen døssighed ikke vil opdage den. Så morgenmaden kostede os lige 2 euro. Ren bondefangeri, og pris lige i overkanten.

Hotel-frokost
Vi spiser altid let til middag, hvilket ikke var et problem at mixe.

Hotel-middag
Den absolut blandede landhandel.
Udbuddet svinger lige fra 2-4 stjerner.
Tre restauranter er uden reservation, og resten er med.
Serville tapas, uden bordbestilling, med blandet grill er ok, men lukkede uden varsel midt i ugen.
Fillii pizza er heller ikke dårlig.
Vivetto er vel nok den bedste med ordentlig oksefillet på menuen.
I bunden er C view, der i den grad gav træg betjening da vi afviste vine til priser over kr. 220,-
Tjenerne formåede endda at rydde bordet for pynt og dug inden vi var gået.
Den græske og kinesiske uden bordbestilling skraber også ned af.
Der blev desuden gjort et stort nummer ud af et show mandag aften med stort tag selv bord nede ved C-view til en ekstra pris på 155,- pr. snude. Ikke så lidt i overkanten, og vi afslog. Andre danskere synes det havde været ok, men vi kunne forstå der ikke havde været meget mere end vi fik andre steder. Og så var der i øvrigt underholdning på terrassen bag receptionen.....

Tripadvisor anmeldelser
Anmeldelser skal læses med et gram salt, og med vores oplevelser i bagagen kunne mængden af drikkepenge muligvis give forskellen fra den fantastiske oplevelse til den middelmådige.
At klantre hotellet under middel er useriøst.
Tommy Sørensen - Sønderbyen 4 - 9510 Arden -